Nederlandse versie


15 januari 2019

New Year New Home

Eind van het afgelopen jaar ontvingen we van een lief stel vrienden een kaart met Nieuwjaars wensen en het bericht dat ze een huis hadden gekocht en inmiddels verhuisd waren.
Hierop heb ik een Nieuwe Woning kaart gemaakt in Nieuwjaars stijl.

Ik begon met het blenden van verschillende kleuren Distress inkt om een nachtlucht te maken.
Na wat spetters water erop gedaan te hebben heb ik de oplegkaart opzij gelegd om te drogen.

Onderhand heb ik 4 huizen gestanst uit zwart karton met een Leane de Graaf Lea’bilitie Die.
Na het stansen heb ik de huizen ge-embost waarbij ik de 4e op de verkeerde kant van de mal gelegd heb om te embossen. Zo krijg ik een tegengesteld huis die aan het eind van het huizenblok komt.
Van 2 huizen heb ik de schoorsteen afgeknipt, deze 2 komen in het midden van het blok, hierna heb ik de 4 huizen met een kleine strip zwart karton aan de achterzijde aan elkaar gemaakt op zo’n manier dat het 1 huizenrij vormde.
Hierna heb ik een strook zwart achter de daken geplakt zodanig dat het 1 dak werd.
Door het plaatsen van licht geel karton achter een van de huizen, wordt deze verlicht en verwijst deze naar hun nieuwe huis.

Om de kaart af te maken heb ik met stempels, goud embossingpoeder en een beetje rood erdoor vuurwerk gemaakt. Met een gouden gel pen heb ik het vuurwerk wat realistischer gemaakt.

Ik heb de opleg op een witte basiskaart geplakt, de huizenrij met 0,5 mm. foamtape erop gezet en het geheel afgemaakt met 2019 in stickers.
En dit is de kaart voor hun nieuwe woning.

De gebruikte materialen staan onder de foto.

nieuwe woning

Papicolor wit en zwart karton
Een restje geel karton
Distress Inkt Faded Jeans, Wilted Violet, Salty Ocean and Black Soot
Leane de Graaf Lea’bilitie Dies 459012 Houses
Versamark Ink
Crealies Bits & Piece 29 Sunburst Stamps
Ranger Embossing Powder Super Fine Gold en Red
Starform Cijfer Stickers

 


4 januari 2019

Gelukkig Nieuwjaar

Ik wens jullie allen een gelukkig, gezond, liefdevol en creatief Niewjaar.

 


26 december 2018

Mijn laatste Kerstkaarten/tag

Zoals beloofd mijn laatste Kerstkaarten, ik heb er maar een paar gemaakt dit jaar en heb niet de tijd gehad om ze te posten, doordat mijn gezondheidsproblemen opspeelde was dit niet mogelijk.

Onder de foto’s vindt je een korte beschrijving. Indien je iets specifieks wilt weten of als je wilt weten wat ik gebruikt heb, aarzel dan niet om het te vragen. Je krijgt altijd antwoord.

MD stempels
Deze vier kaarten heb ik gemaakt met de Marianne Design Stamp set, CS0880 Christmas Around the World. Ik heb de stempels ge-embost met embossingpoeder en de heat tool, uitgeknipt of een passende stans gebruikt. Er zijn geen stansen voor beschikbaar. De kersthangers naast de gestempelde zijn op dezelfde wijze gemaakt.
De gestempelde tekst zijn Kerstwensen in verschillende talen.

 

tag2
Deze tag is gemaakt met Sizzix 658526 Labels Elise Big Die, die ik twee keer uit metallic karton heb gestanst. De FindIt Trading Die ADD10069 Reindeer Ornament is ook twee keer gestanst en op elkaar geplakt om meer dimensie te krijgen. Door het ornament iets rond te buigen en met foam tape op te plakken zorgde ik voor nog meer dimensie. Op de tweede tag heb ik mijn Kerstwens geschreven.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De drie kaarten ( slide show) zijn gemaakt met de prachtige Mariann Design Cutting and Embossing Die LR0445 Anja’s Circle XL.
Door simpelweg verschillende kleuren, design papiertjes en ander decoraties te gebruiken lijken de kaarten niet hetzelfde.

Ik weet dat deze kaarten te laat zijn voor dit jaar maar misschien wordt je alvast geïnspireerd voor volgend jaar.

 


30 november 2018

Leeftijd is maar een getal – The 30 Day Coloring Challenge

Het is alweer de laatste dag van The 30 day Coloring Challenge. Door gezondheidsproblemen kon ik dit keer niet zoveel kleuren als ik gewild had. Maar dagelijks gezellig op het blog geweest, posts gelezen en de kaarten die gemaakt zijn bewonderd. Kathy (The Daily Marker) het was weer geweldig, dank je wel hiervoor en ik hoop volgend jaar een nieuwe Challenge.

Deze keer heb ik een schudkaart gemaakt, een verjaardagskaart voor een vriend.
Vaak is het moeilijk om een kaart voor een man te verzinnen, zeker als je voor deze man al vele jaren een kaart voor zijn verjaardag maakt. Maar een schudkaart heb ik nog nooit gemaakt voor hem.
Ik begon met drie kleuren Distress Oxide en een nummer stencil mijn oplegkaart te maken. Uit dit panel heb ik een hart gestanst, en met de zelfde stans en een maat kleiner uit het nest, heb ik een frame gestanst.
Uit drie kleuren karton heb ik nummers gestanst voor het schudgedeelte.
Het uit gestanste hart heb ik op mijn basiskaart geplakt met hierom heen 2 mm. dik foam tape, dit is het schudgedeelte. Hierin heb ik de nummers gelegd.
Achter de hartvormige opening in mijn oplegkaart heb ik transparant sheet geplakt en heb vervolgens de oplegkaart op mijn basiskaart geplakt zodanig dat het transparante gedeelte het schudgedeelte afsloot.
Om het schudgedeelte af te maken heb ik het frame op het transparante deel geplakt.
De tekst heb ik op mijn computer gemaakt waarna ik het op maat gesneden en op geplakt heb met foam tape om de kaart af te maken.
De gebruikte materialen staan onder de foto.

Leeftijd is maar een getal
Gebruikte materialen
Canson Bristol Smooth Cardstock
Joy Crafts Poly Besa Stencil Numbers
Distress Oxide Candied Apple – Salty Ocean – Black Soot.
Nellie Snellen Multi Frame Die MFD060 Straight Heart
Papicolor Original Cardstock 906
Nellie Snellen Die SD064 Text and Numbers

 

 


13 november 2018

Delfts Blue in the snow – The 30 Day Coloring Challenge

Delfts Blauw in de sneeuw

Hoewel ik de afbeeldingen op deze kaart niet heb ingekleurd, heb ik hem gemaakt met The 30 Day Coloring Challenge in gedachten, omdat ik elke dag een beetje “me-time” nam om hem te maken!

Delfts Blauw is een beroemd blauw en wit aardewerk gemaakt in en rond Delft in Nederland. De meest bloeiende productieperiode is ongeveer 1640-1740, maar Delfts blauw wordt nog steeds geproduceerd. Waarom zeg ik dit? Ik ben Nederlands en heb een kerstkaart gemaakt in blauw en wit, met Delfts Blauw in gedachten.

Ik heb een aantal stempels gebruikt van verschillende merken om mijn winterscene te maken.
Ik ben begonnen met het stempelen van het schaatsende paartje van Marianne Design. Ik stempelde het paartje nogmaals ditmaal op een stukje afval papier om een masker te maken zodat ik het hekje ( Viva Decor) op de oplegkaart kon stempelen.
Hierna heb ik een van de bomen aan de linkerkant gestempeld en ook weer een op afval papier om de boom te maskeren zodat ik de tweede boom erachter kon stempelen. Dit heb ik allemaal een paar uur laten drogen omdat ik met Distress Inkt gestempeld heb en ik sneeuw wilde toevoegen.
Alle “sneeuw” die ik heb zijn op waterbasis, kijk dus voordat je sneeuw gaat gebruiken eerst op welke basis hij is en als je aan het stempelen bent met inkt op waterbasis of die reageert op water (wat de meeste dye inkten zijn/doen) zorg dan dat je inkt heel goed droog is voordat je met sneeuw gaat werken anders kan de inkt door de sneeuw heen “bloeden”.
Ik heb mijn sneeuw op mijn oplegkaart aangebracht en toen het nog vochtig was een heel klein beetje extra glitter erop gedaan. Dit heb ik gedaan door wat glitter van mijn hand in de lucht te blazen ( niet in mijn kamer LOL maar buiten) en de kaart onder de vallende glitter te houden. Zo krijg je een klein beetje extra glitter, een klein beetje is genoeg want er zit al glitter in de sneeuw als je hem koopt.
Hierna heb ik wat Aqua Shimmer op het gebied waar het ijs is gedaan, om dit ook glans te geven.

Ik wilde op mijn oplegkaart vallende sneeuw maken met mijn sneeuwstencil, maar waar mijn stencil hoort te zijn was hij niet. Ik heb mijn hobbykamer (dan ben ik blij dat hij klein is) ondersteboven gehaald maar de stencil was en bleef weg.
Na een aantal kleine dingen die ik allemaal nog doen moest kwam ik terug in mijn hobbykamer in de hoop dat ik het stencil zou vinden in mijn dochters stencil map, helaas, nog steeds niet gevonden.
Omdat ik de oplegkaart af wilde maken om hem een nacht te laten drogen heb ik Acryl verf gepakt en heb er wat van op een acryl stempel block  gedaan samen met wat water en Perfect Pearls. Ik heb een klein smal penseel gebruikt waar ik een beetje verf mee opgenomen heb. Hierna heb ik boven de kaart zachtjes op mijn penseel getikt. Op deze manier kreeg ik niet alleen kleine spetters i.p.v. grote of druppels maar had ik ook de hoeveelheid beter in de hand, ik wilde maar een klein beetje sneeuw hebben om de achtergrond net wat interessanter te maken. De gezichten van het jongetje en meisje heb ik gemaskeerd. als je dit niet doet dan zul je altijd zien dat er een spetter op een plek komt waar je hem niet wilt, b.v. op een oog. Dus maskeren is het antwoord.

De volgende dag was alles droog en heb ik mijn oplegkaart op een blauwe kaart geplakt met foam tape voor dimensie en is eindelijk mijn eerst Winter/Kerstkaart klaar.

De gebruikte materialen staan onder de foto’s.
De  2e foto toont de glitter en glans op de kaart.
Delfts Blauw

Delfts Blauw2
Gebruikte materialen
Canson Bristol Smooth Cardstock
Distress Ink Blueprint Sketch
Marianne Design Cling Stamp Set CS0906 Happy Winter
Studio Light Stamp Set 120 Sweet Winter Season
Viva Decor Weinachts Landschaft Stempel set (Kerst Landschap)
Marianne Design Stamp Set EC0138 Eline’s Sentiments
Aleene’s Glitter Snow
Ultra Fine Glitter (merk onbekend)
Acrylic paint with Ranger Perfect Pearls
Papicolor Original Karton 936
1mm. Foam tape

 


4 november 2018

The 30 Day Coloring Challenge 

challenge_graphic_nov_18_16x24
Ik doe mee met de 30 Day Coloring Challenge die 1 november gestart is.
Dit is niet de eerste keer dat ik mee doe en ik geniet er altijd weer van. Ik zal in het kort vertellen waar het om gaat: het gaat allemaal om een beetje tijd voor jezelf, me-time. 10/15 minuten per dag voor jezelf en je hobby, om bij te komen, even te relaxen en plezier te hebben. Er is niets wat moet, alles is goed. Je kunt er alles over lezen op het blog van The Daily Marker, hierbij de link naar de pagina:
https://www.thedailymarker.com/2018/10/the-30-day-coloring-challenge-is-bacckkkk/

Ik kleur geen afbeelding per dag, soms post ik een gedeeltelijk gekleurde afbeelding, een afbeelding die klaar is of de kaart die ik gemaakt heb. Dus ik zal niet elke dag iets posten maar ik lees en geef wel altijd commentaar bij de dagelijkse blogposts op de Daily Marker site.
Ik dacht dat dit wel een goed moment was om een start te maken met mijn Kerstkaarten.
Vroeger maakten ik altijd een hele stapel kaarten, voor iedereen die ik een kaart stuurden, maar tegenwoordig maak ik alleen nog maar kaarten voor degene waarvan ik weet dat ze het appreciëren om een zelfgemaakte kaart en al het werk dat er in zit, te krijgen. Voor de andere koop ik kaarten.

Ik ben inmiddels met een kaart begonnen, maar de achtergrond wilde  niet lukken zoals ik hem in mijn hoofd had en vergt dus wat meer tijd dan ik dacht. Ik hoop dat jullie dus nog wat geduld met me hebben en ik hoop snel mijn eerst Kerstkaart te posten.

 


30 oktober 2018

Mr. Pumpkin Scarecrow

klaar
Geïnspireerd door de pompoenen op een Herfst Art Journal pagina van Vicky Papaioannou en een geweldige digitale afbeelding gemaakt door Mariola Budek heb ik eindelijk mijn eerst Art Journal pagina ooit gemaakt.
Ik heb alles rustig gehouden en het is meer een scène pagina geworden dan een mixed media pagina maar hij is helemaal geworden zoals ik in mijn hoofd had.
Ik ben begonnen met een pagina uit mijn journal te halen omdat het de eerste keer was dat ik in dit journal werkte en ik niet wist hoe mijn kleurpotloden zouden blenden op dit paper en ik wist nog niet precies wat ik met de afbeelding wilde doen.
Nadat ik mijn afbeelding gekleurd heb, kleuren en blenden ging niet moeilijk op dit papier, besloot ik dat ik de afbeelding zou uitknippen.
Door het hoofd van de vogelverschrikker als voorbeeld te gebruiken tekende ik 2 pompoenen die ik ook met mijn kleurpotloden gekleurd heb.
De achtergrond heb ik geblend met verschillende kleuren Distress Oxide Inkt, in gedachten houdend dat ik mijn vogelverschrikker in een “maisveld” wilde zetten en op de andere pagina een hek wilde zetten.
Water gemengd met Distress Oxides gebruikt om spetters op de voorgrond te maken.
Ik besloot dat ik op het hek ook nog een kraai wilde, hiervoor heb ik er een gespiegeld uitgeprint evenals nog wat stenen die ik nodig had voor de voorgrond op de ondergrond.
Met designpapier, inkt ( om de papier kleuren bijpassender te maken) en een stans heb ik mijn “maisveld” gemaakt.
Om de hoek op de linkerpagina interessanter te maken heb ik in het groen meer geel en wat rood aangebracht en met een tak stempel een boomachtige look gecreëerd. Zie de close-up foto. Toen heb ik wat Distress Oxide Walnut Stain in mijn TH woodgrain embossingfolder gesmeerd, dit is geweldige inkt voor deze technique, en met gekleurd karton door mijn stans machine gedraaid. Hierna heb ik er nog Distress Oxide Vintage Photo overheen gedaan.  Van dit stuk karton heb ik mijn hek gemaakt.
De spijkers heb ik gemaakt door op een aantal zilveren brads met mijn TH Texture Hammer te slaan en daarn heb ik er  TH Alcohol Ink Mixative Copper overheen gedaan. Ook op een van de “pootjes” van een brad, die ik wilde gebruiken als koploze spijker. Deze  heb ik gebruikt in de paal waar de houten plank “los van is geschoten”.
Ik heb alles bevestigd op mijn pagina’s met Tacky glue, 0,5 mm., 1 mm. en 2 mm. foam tape om dimensie op de pagina te creëren.
Ik heb de voorgrond afgemaakt met hier en daar te stempelen en door op sommige stenen Glossy Accents aan te brengen, wat ik ook gebruikt heb voor de ogen van de kraaien.
De gebruikte materialen staan onder de foto’s.
Je kunt de foto’s vergroten door erop te klikken.

Ranger Dylusions Large Creative Journal
Mr. Pumpkin Scarecrow, gratis digitala afbeelding van Mariola Budek Art
Faber Castell Polychromos
Ranger Distress Oxides en Distress Ink
Joy Crafts Design paper “At the Movies”
Marianne Design Die Creatables LR0150 Branch Forrest
Joy Crafts Stamp set 6410/0067 Silhouette Birds
Tim Holtz Woodgrain Embossing folder
Tim Holtz Texture Hammer
Ranger Tim Holtz Alcohol Ink Mixative Copper
Silver brads
Viva decor stamp Grunge Hintergründe
Ranger Glossy Accents

Advertenties