Nederlandse versie

22 april 2019

Verjaardagskaart.

Het is moeilijk om een verjaardagkaart te maken voor iemand die je al meer dan 40 jaar zelfgemaakte kaarten geeft. Vandaag heb ik een kaart gemaakt waarbij ik gebruik heb gemaakt van mijn Zig markers en Embossingpoeder, iets wat ik nog niet eerder voor een kaart voor haar gebruikt heb. Het is simpel en snel, precies wat ik nodig heb.

Ik ben begonnen met het stempelen van de Asters op printerpapier in de zelfde maat als mijn oplegkaart die ik wil gebruiken. Door gebruik te maken van printerpapier kan ik zien waar ik mijn stempels wil plaatsen, voor welke ik een masker nodig heb en of wat ik in gedachten heb ook leuk staat op papier. Zoals je op de voltooide kaart zult zien heb ik een van de gedeeltelijk gestempelde bloemen niet op mijn kaart gestempeld.
Toen het naar mijn zin was op het printerpapier heb ik mijn stempels op masking papier gestempeld en met de hand uitgeknipt.

Ma 2

Ik heb gekleurd karton gebruikt voor mijn oplegkaart, iets wat ik niet vaak doe maar ik wilde mijn stempels embossen met wit en dacht dat dit dan mooier zou zijn. Ik heb mijn TH stamping tool en het printerpapiertje als leidraad gebruikt om mijn bloemen te stempelen precies op de plaats waar ik ze wilde met VersaMark ink.
Ik heb de bloemen een voor een gestempeld, bestrooid met embossingpoeder, verhit en af laten koelen voordat ik de volgende stempelde. Na de bloemen heb ik bladeren gestempeld gebruik makend van mijn maskers, achter de bloem in de rechterbovenhoek en degene aan de linkerzijde.
Toen alles goed afgekoeld was heb ik met mijn Zig marker Violet en een klein beetje English Lavender mijn bladeren gekleurd. Voor de bloemen heb ik English Lavender en een beetje Lilac gebruikt. Nadat het goed droog was heb ik in de schaduwdelen van de bloemen nogmaals English Lavender gebruikt. Je kunt de kleur alleen opbouwen als de eerste laag goed droog is, als de inkt niet droog is blend de kleur in de eerste laag.

Ik heb oplegkaart opzij gelegd en mijn basiskaart op maat gesneden, hierna ben ik op zoek gegaan naar een passende tekst. Ik heb hiervoor een Marianne Design Gefeliciteerd  stempel gebruikt.
Ik heb deze gestempeld met VersaMark ink op het zelfde karton als mijn basiskaart en ge-embost met een Paarse Embossingpoeder die passend was bij de kleuren op de oplegkaart.

Ik heb mijn oplegkaart rechtstreeks op mijn basiskaart geplakt en de tekst strip met  0.5 mm. foam tape.
Om de kaart af te maken heb ik gebruik gemaakt van Marianne Design Pearl Butterflies (zo heten ze maar ik vind het meer libelles) en wat bijpassende open rondjes uit een shaker collectie van  Lucy’s cards.
En zo ziet de voltooide verjaardagskaart eruit.

De gebruikte materialen staan onder de foto en als je vragen hebt aarzel niet om ze te stellen.

Ma
Gebruikte materialen

Papicolor Original Cardstock Wit voor de basiskaart
Papicolor Original Cardstock Sering voor de oplegkaart
Masking (Maskeer) papier
Altenew Layered Stamp set Aster
VersaMark ink
Tim Holtz Stamping Tool
Ranger Fine Detail Embossing powder White
MBoss Embossing Powder Purple
Zig CCRB markers 803 English Lavender, 083 Lila and 080 Violet
Marianne Design Clear Stamp set CS0987 Felicitaties
Marianne Design Embellishments CA3116 Butterflies
Little Things From Lucy’s Cards Shaker collection Frozen


14 april 2019

Geef de schuld maar aan het voorjaar!

Vandaag een ander soort post dan jullie gewend zijn, het gaat ditmaal om opruimen en het vinden van een goede opbergoplossing voor mijn markers.

Er waren een paar dingen die me irriteren in mijn hobbykamer, een van die dingen zijn mijn Zig markers. Het is een erg kleine kamer, die ik ook nog deel met mijn dochter en soms moet ik hem opnieuw inrichten/opruimen.
Geef de schuld maar aan het voorjaar, ook al doe ik nooit aan de voorjaarsschoonmaak.

Ik heb alle 90 Zig Clean Colour Real Brush Markers en deze lagen op een paar deksels van hobbyboxen, de deksels gebruikte ik niet omdat ik de boxen in elkaar gestapeld heb, dat bespaarde ruimte. Met de kleine opstaande rand waren dit op dat moment de ideale opbergers voor mijn markers. Maar de laatste tijd heb ik ze nogal regelmatig gebruikt en was het vervelend om snel de goede kleur te vinden.

Eind maart was ik jarig en ik had al rond gekeken voor een goede opbergoplossing. Ik had ook al op een blog gevraagd hoe anderen hun Zigs bewaarden, ik dacht namelijk dat ze liggend bewaard moesten worden. Maar de mensen die geantwoord hadden op mijn vraag, bewaarden hun markers allemaal met de punt omhoog. Hierdoor vond ik de betaalbare opbergoplossing in de Tombow ABT Dual Brush Pen Desk Stand, deze kan 96 markers/stiften herbergen. Ik heb deze dan ook voor mijn verjaardag gevraagd en gekregen.
ABS-700x700
Ik heb voor lezen een bril nodig en ik kan dan ook  de kleine nummers op de markers zonder bril niet goed zien, dus besloot ik dat ik ze ging labellen. Ik heb hiervoor mijn Dymo Labelmaker gebruikt (elk label maker is goed) en heb nummers gemaakt voor op mijn markers. De labels zijn zelfklevend en ik heb ze aan het eind van de marker geplakt op de plek waar niets geschreven stond.  Hierna heb ik er plakband overheen gedaan omdat ik soms water gebruik met mijn Zigs  en ik niet wil dat al het werk van labellen voor niets is geweest.

Dymo
Toen dat klaar was wilde ik ook nog kleurlabels maken op de bovenkant. Ik had dit al eerder gedaan en heb toen op mijn label cirkels Glossy Accents gedaan maar dat veranderde de kleur, dus heb ik die er afgehaald.
Ik heb de kleuren op een stukje aquarel papier gedaan, hetzelfde papier als mijn kleurenkaart en daarna heb ik er plakband over heen gedaan. Goed aangewreven zodat het niet los zou laten tijdens het ponsen.
Ik heb toen een kleine cirkel handpons gebruikt om de rondjes uit te ponsen en heb ze bovenop  mijn markers gelijmd.

Ponstang
Daarna heb ik ze allemaal in de volgorde van mijn kleurenkaart in de standaard gezet.

kleurenlabels
Mocht het op den duur toch nodig zijn om de markers liggend te bewaren dan is dat ook mogelijk met deze standaard.

Al die kleurtjes bovenop staat geweldig maar het meest belangrijke is dat het is opgeruimd!

klaar


7 april 2019

Verjaardagskaart met een geblende Oxide achtergrond

Geïnspireerd door de prachtige serie Distress Oxide Blending Combinaties van Kristina Werner wilde ik een verjaardagskaart maken met zo’n achtergrond.
Hoewel al haar achtergronden geweldig zijn, heb ik toch mijn eigen combinatie gemaakt, Dat omdat ik niet alle kleuren Distress Oxide heb. Ik heb eerst verschillende combinaties op een smal stukje Neenah Classic karton geprobeerd.

Ik was helemaal blij met de combinatie van Fossilized Amber, Spiced Marmalade and Candied Apple. Zulke mooie warme kleuren.
Ik snee een oplegkaart van 15 x 15 cm. uit Neenah Classic karton en heb de drie kleuren geblend op deze kaart. Ik heb dit heel goed laten drogen voordat ik verder ging omdat ik hierop met embossingpoeder wilde werken.
Als de inkt niet helemaal goed droog is dan zal je embossingpoeder op plaatsen blijven plakken waar je het niet wilt hebben.
Omdat ik geen haast had, heb ik de oplegkaart een nacht aan de lucht laten drogen.

Ank- blending

De volgende dag heb ik de SSS Ornate Background stempel met VersaMark inkt op mijn oplegkaart gestempeld, ik heb hiervoor mijn Tim Holtz Stamping Tool gebruikt. En ik was zo blij dat ik dat gedaan had omdat deze stempel zo groot is, stempelde hij niet in 1 keer de hele afbeelding.
Na het stempelen heb ik de kaart bestrooid met mijn Ranger embossing poeder en nadat ik het overtollige poeder afgeklopt had heb ik met mijn heat tool, die onder het stempelen al aan het opwarmen was, de poeder gesmolten.

Onderhand dat de oplegkaart aan het afkoelen was heb ik een passende tekst voor een opening die ik later in de kaart wil maken, gezocht. De juiste was er een van een Marianne Design stempel set.
Ik heb deze op een stukje printer papier gestempeld zodat ik het papier later als stempelhulp kon gebruiken.

Toen de oplegkaart afgekoeld was heb ik hem kleiner gesneden naar 14,5 x 14,5 cm. zo dat ik hem later op een 15 x 15 basiskaart kan plakken.
Ik heb met mijn hobbymes een opening in de kaart gesneden door een bepaald deel van de ge-emboste lijnen te volgen. Hierna nam ik een stuk Eva Foam die ik iets kleiner gesneden had dan mijn oplegkaart en heb deze tijdelijk onder de opening gelegd en de opening met een potlood nagetrokken. Ik heb de oplegkaart weggehaald en via de potloodlijnen een opening in mijn Foam gesneden. Dit heb ik even opzij gelegd.

Ik heb de basiskaart gepakt en in mijn Stamping Tool vast gezet. Om de juiste plaats van de tekst te bepalen heb ik het printpapiertje, waarop ik de tekst gestempeld had, gepakt en deze op mijn basiskaart gelegd. Mijn oplegkaart heb ik hier bovenop gelegd en heb met mijn printerpapier net zolang geschoven tot de tekst naar mijn zin in de opening verscheen. Mijn oplegkaart heb ik toen voorzichtig weggehaald en mijn tekststempel op het printerpapier geplaatst zodat ik de “deur” van mijn Stamping Tool kon sluiten en zo de stempel op de juiste plaats kon oppakken.
Hierna heb ik het printerpapier verwijderd, de eerste tekst regel van mijn  stempel geïnkt met Fossilized Amber en gestempeld op mijn basiskaart. De tweede regel heb ik gestempeld met Spiced Marmalade en de laaste regel met Candied Apple. Hierna heb ik de basiskaart opzij gelegd om te drogen.

De Eva Foam heb ik achter mijn oplegkaart geplakt en laten drogen.

Onderhand heb ik twee vlinders uit het stukje karton waarop ik mijn kleuren combinatie geprobeerd had, gestanst en ge-embost.

Tijd om er een geheel van te maken.
De oplegkaart met de Eva Foam heb ik op mijn basiskaart geplakt.
Met foam tape heb ik mijn vlinders verhoogd op de kaart geplakt en met de hand voor beide vlinders de voelsprieten geknipt en op de juiste plaats geplakt.
En om de kaart af te maken heb ik op mijn vlinders nog wat glitter aangebracht met mijn Nuvo Shimmer pen.

De gebruikte materialen staan onder de foto en als je vragen hebt aarzel niet om ze te stellen.

Ank- kaart
Gebruikte materialen

Neenah Classic Crest Solar White Karton
Distress Oxide Inkt Fossilized Amber – Spiced Marmalade – Candied Apple
Simon Says Stamp Ornate Background Stamp
VersaMark inkt
Ranger Embossing Powder Fine Detail White
Heat Tool
Eva Foam
Sizzix Die Set 661802 Butterflies
Marianne Design Stamp set EC0138 Eline’s Teksten
Nuvo Aqua Shimmer Pen Glitter Gloss Clear


28 maart 2019

Sending smiles across the miles

Vandaag heb ik mijn gedecoreerde envelop afgemaakt, ik heb hem speciaal gemaakt om een kaart te sturen naar een vriendin  die aan de andere kant van de oceaan woont. Ik kreeg het idee om een envelop te decoreren door een mail van Hero Arts over de National Craft Month Challenge,  Dressing Up Envelopes.

Ik heb een regel waar ik me aan hou en dat is dat ik nooit een kaart post op mijn blog voordat de persoon waar hij voor bestemd is hem heeft gekregen.
Dus de kaart zit in de envelop en ik laat hem nu niet zien.

Envelop 1

Ik heb een prachtige digitale stempel van Power Poppy gebruikt. Helaas zijn deze digitale stempels alleen in jpg.format (geen png.) te krijgen, dus moest ik eerst zelf de achtergrond verwijderen voordat ik de bloemen zo kon plaatsen als ik ze hebben wilde.
Ik heb ook het hart van de voorste bloem verwijderd omdat ik er een lachend gezicht in wilde tekenen.

Nadat ik de afbeelding inclusief de tekst geprint had in bruin, ik dacht dat zwart te hard zou zijn, heb ik alles gekleurd met mijn Polychromos potloden.
Hierna heb ik met mijn Artist Pitt Pen de ogen en de lachende mond in het hart van de bloem getekend.
Om het af te maken heb ik kleine witte dotjes met mijn gel pen in de ogen gemaakt.
Ik heb de envelop dicht geplakt met een stikker van Jennifer McGuire met haar slogan “Share handmade kindness”.

De gebruikte materialen staan onder de foto en als je vragen hebt aarzel niet om ze te stellen.

Envelop 2

Gebruikte materialen

Envelope
Power Poppy digital stempel “Kindness Is The Way”.
Faber Castell Polychromos potloden : 101 White – 102 Cream – 107 Cadmium Yellow – 108 Dark Cadmium Yellow – 111 Cadmium Orange  – 121 Pale Geranium Lake – 188 Sanguine – 283 Burnt Siena – 263 Caput Mortuum Violet
Faber Castell Pit Artist Pen Black Fineliner
Sakura Gel pen Wit

De prachtige digitale stempel is een gratis download bij Power Poppy, https://powerpoppy.com/
Je kunt ook gratis leren hoe deze mooie bloemen in te kleuren via Kit and Clowder https://www.kitandclowder.com/


24 maart 2019

2 Stempels + een Light Pad = 1 Afbeelding

Deze kaart heb ik gemaakt voor een vriendin die ik een grote knuffel wilde geven omdat ze altijd aan een ander denkt. Maar omdat ze te ver weg woont voor een fysieke knuffel stuur ik haar er een per post.

Ik dacht dat ik een stempel van een diertje had met een boeket bloemen achter zijn rug, dat was niet zo. Wat ik in gedachten had was een embossingfolder die ik ooit had.
Dus ben ik door mijn stempels gelopen en vond ik dit schattige verlegen muisje van Docrafts en een Magnolia Tilda stempel met een boeket achter haar rug. Ik besloot van deze twee stempels 1 afbeelding te maken.

Eerst heb ik mijn stempels op een vel printer papier gestempeld. Ik had in gedachten om ze op de light pad te leggen zodat ik ze kon overtrekken om ze daarna te kopiëren en printen met mijn laserprinter op aquarelpapier. Nadat ik ze beide had gestempeld realiseerde ik me dat ik het makkelijker kon doen door mijn muis gelijk op mijn aquarelpapier te stempelen en het boeket met mijn potlood over te trekken op het papier gebruik makend van mijn light pad.

Muis lightpad
Toen ik tevreden was, ik heb meer bloemen aan het boeket toegevoegd, heb ik de potloodlijnen overgetrokken met mijn Pit Artist pennen.
Ik heb ook een klein kaartje getekend met potlood met het woord Zomaar en het daarna ook met mijn Pit pennen nagetrokken. Ik heb dit goed laten drogen, ook al was ik niet van plan veel water te gebruiken tijdens het kleuren. Maar je weet maar nooit.

Ik haalde mijn Distress Inkten, waterpenseel, kwastje en wat water te voorschijn en ben mijn afbeelding gaan kleuren.
Ik was bijna vergeten hoe veel ik hou van het kleuren met mijn Distress inkt, de laatste tijd heb ik alleen mijn kleurpotloden en Zig markers gebruikt.
Om de strepen in de muis zijn shirt te maken, heb ik deze eerst gekleurd met Peacock Feathers, laten drogen en daarna pas het hele shirt met Peacock Feathers gekleurd. Op deze manier krijgen de strepen een tweede laag kleur en zijn daardoor donkerder dan de rest van het shirt.
Nadat alles gekleurd was heb ik de afbeelding opzij gelegd om te drogen.

Ik heb een ander stukje aquarelpapier gepakt en wat Aged Mahogany en Rusty Hinge op mijn craft mat gedaan en met mijn Distress Sprayer water erop gesprayd. Mijn papier heb ik door de inkt heen gesleept
om een achtergrond te maken. Toen ik tevreden was heb ik  het opzij gelegd om te drogen.

Mijn afbeelding was droog en ik heb er een oplegkaart van gestanst met een Nellie Snellen Dotted Rectagle  stans. Met mijn Dark Red potlood heb ik wat extra schaduw in  mijn bloemen aangebracht. En om de bloemen iets meer uit te laten komen heb ik met een witte gel pen stippen op gezet. Dit had ik gezien bij Kelly Latevola (http://www.kellylatevola.com/) en ik vond het prachtig.

Mijn achtergrond was droog en hier heb ik ook met de Nellie Snellen stans een oplegkaart van gestanst.
Om de Peacock Feathers ook op de achtergrond te gebruiken, heb ik met een fijn penseel spetters hiervan aangebracht, evenals van de Aged Mahogany en Rusty Hinge. Toen ik tevreden was met het resultaat heb ik dit opzij gelegd om te drogen.

Ik heb wit karton gebruikt als basiskaart en hierop een turquoise oplegkaart die wat kleiner was, geplakt.
Toen heb ik mijn achtergrond kaart met 0.5 mm. foam tape op mijn turquoise kaart geplakt.
Hierna heb ik mijn kaart met de muis hierboven op geplakt, waar de kaart de achtergrondkaart raakte heb ik 0.5 mm foam tape gebruikt en waar hij he tturquoise raakte, 1 mm foam tape.
En met wat schrijven en een grote knuffel in de kaart, is de kaart klaar.

Muis
Gebruikte materialen

WaterArt Aquarel papier
Stazon Ink Jet Black
Faber Castell Pit Artist Pen Black Fineliner
Docraft Stamp PMA CCP907201 Mouse
Magnolia Stamp – Tilda with Helleborus
Light Pad
Distress Ink – Aged Mahoganie, Rusty Hinge, Peacock Feathers and Pumic Stone
Waterpenseel en een fijn penseel
Ranger Craft mat
Ranger Distress Sprayer
Nellie Snellen Die set MFD088  Straight Dotted Rectangle
Faber Castell Polychromos 225 Dark Red
Sakura Gelly Roll pen White
Turquoise en Wit karton


17 maart 2019

Opkikkertje

Ik heb deze kaart gemaakt voor een vriend die net klaar is met bestralingen.
Ik heb de hele scene eerst gestempeld op een vel printer papier zo dat ik kon zien welke delen ik moest maskeren. Daarna mijn maskers gemaakt door te stempelen op masking paper.
Ik heb vel printer papier ook gebruikt in mijn TH Stamping Tool om de juiste plaats van de stempels te bepalen.
Ik heb de hele scene met behulp van mijn maskers gestempeld op Bristol Smooth karton op de “in de lucht springende” kikker, de zittende kikker en de twee waterlelies na. Deze heb ik op ander stuk Bristol Smooth karton gestempeld omdat ik deze uit wil knippen en met foam op de kaart zetten.
Ik heb alles met Stazon inkt gestempeld omdat ik met mijn Zig markers wilde kleuren en ik hiervan zeker weet dat de inkt niet bloed door mijn markers of gebruik van water.

Na het stempelen van mijn scene op mijn oplegkaart heb ik met een blending brush, Distress Inkt Tubled Glass en een stencil die ik een poos geleden gemaakt heb met een Leane Creatief stans, een lucht gemaakt. Je kunt ook de Marianne Design Wave and Clouds Die set gebruiken om zo’n stencil te maken. Stencils zijn makkelijk te maken van een rest stukje karton en je kunt ze meerdere malen gebruiken.
Ik heb ook met mijn blending brush en Distress Inkt Salty Ocean mijn water wat kleur gegeven, de delen die al in het water gestempeld waren heb ik  gemaskeerd.

Tijd om alles te kleuren. Ik heb mijn Zig markers gebruikt om te kleuren zonder gebruik van water, soms heb ik de blender marker gebruikt. De enige keer dat ik wel water gebruikt heb is toen ik de waterrimpels van kleur voorzien heb, deze heb ik met een kwast en water vervaagd.

Onderhand dat alle afbeeldingen lagen te drogen heb ik met de Marianne Design Wave and Clouds Die set  een golf uitgestanst. Voor de toppen van de golven heb ik wat Zig Dule Bleu marker op een acryl blok gedaan en met een kwast en water deze heel licht gekleurd. Nadat dit droog was heb ik wat waterrimpels erop gestempeld en  ze op dezelfde manier gekleurd als op mijn oplegkaart.

Toen alles droog was heb ik de oplegkaart op mijn gevouwen basiskaart geplakt.
Daarna heb ik de “in de lucht springende” kikker en de zittende kikker met 1 mm foam tape op mijn kaart geplakt.
Ik heb het woord Yeah! eerst met een potlood en daarna met mijn zwarte FC Pitt Artist fineliner overgetrokken. Nadat de fineliner goed gedroogd was heb ik  eventuele potloodlijnen weg gegumd.
De strook met golven heb ik met 0.5 mm. foam tape op de voorkant geplakt en de waterlelie met 1.5 mm foam tape op zo’n manier geplakt dat hij net iets over de golven viel.
Ik heb 1 mm. foam tape gebruikt om de tweede waterlelie op de kaart te plakken, deze valt iets achter de golvenstrook. En zo is mijn kaart klaar.
Ondanks dat maskeren behoorlijk wat tijd kost is het resultaat altijd geweldig om te zien. Het stempelen van afbeeldingen achter elkaar geeft zo’n dimensie. En als je dan ook nog afbeeldingen met verschillende diktes foam tape op je kaart zet dan krijg je nog meer dimensie.
De gebruikte materialen staan onder de foto en als je vragen hebt aarzel niet om ze te stellen.

Blog Opkikker
Gebruikte materialen

Canson Bristol Smooth Cardstock
Marianne Design Stamp Set HT1616 Hetty’s Pond and HT1617 Hetty’s Frogs
TH Stamping Tool
Stazon Ink Jet Black
Masking paper
Distress Ink Tumbled Glass and Salty Ocean
Leane Creatief Lea’bilitie 459012 Houses for the clouds stencil
Zig Clean Color Real Brush Markers, wil je een lijst met gebruikte kleuren
ontvangen geef dit dan even aan in je commentaar.
Marianne Design Die CR1361 Stitched Waves & Clouds
Faber Castell Pit Artist Fineliners


10 maart 2019

Hiep, Hiep, Hoera

Een dreumes eerste verjaardag, het is een jongen en wat maken we? Ik ben helemaal weg van de Marianne Design Trein snij- en embosmallen set en dacht dat het geweldig zou zijn om wat diertjes hier in te zetten die genieten van hun rit naar het feestje.

Kaart met envelop

Ik heb alleen de Locomotief en de Rijtuig mal gebruikt.
Voor de locomotief heb ik een restje zwart karton door mijn machine gehaald om te snijden en een tweede maal om te embossen. Het karton heb ik in de mal laten zitten zodat ik de ge-emboste gedeeltes, die open zijn bij de stans, kan kleuren met een zilveren gel pen. Mijn zilveren inkt was te glimmend.
Ik heb het even opzij gelegd om te drogen.

Onderhand heb ik de 4 rijtuigen ook van een restje karton gestanst en embost, hiervoor heb ik blauw gebruikt. Deze kleine mallen zijn ideaal om je restjes karton te gebruiken.
Ook dit liet ik in de mal zitten om de ge-emboste gebieden te kleuren. Ik heb dit gekleurd met Distress Inkt Black Soot.
Hierna heb ik een strook zwart en rood (ook restjes) aan elkaar geplakt met schilderstape op zo’n manier dat bij het stansen de wielen uit het zwart en het dak uit rood gestanst werden. Op deze manier hoefde ik de mal maar 1x voor het snijden en 1x voor het embossen door de machine te halen in plaats van voor iedere kleur apart.
Met het karton nog in de mal heb ik de wieldoppen voorzien van een laagje zilver met de gel pen.
Ik heb de wielen van de blauwe rijtuigen afgeknipt en heb de zwarte wielen er onder geplakt.
De rode daken heb ik bovenop het blauw geplakt. Op deze manier krijg je ook enig dimensie doordat je lagen op elkaar zet.

trein onderdelen
Ik wilde van 2 verschillende 3D vellen van Marianne Design de dieren gebruiken maar de dieren waren te groot dus heb ik ze kleiner geprint om beter bij de trein te passen. Omdat de vellen niet meer te koop zijn, heb ik deze in het verleden al gescand naar mijn computer (uitsluitend voor eigen gebruik).
Ik heb ze geprint op wat dikker papier dan het normale printpapier, maar je kunt het op elk soort printen die je zelf wilt.
Omdat de buitenlijnen van de dieren erg licht grijs waren ben ik er met een zwart Polychromos potlood en minimale druk over heen gegaan. Sommige van de dieren heb ik met potlood bij gekleurd om hun kleur te verdiepen.

Ik heb even zitten puzzelen hoe ik de dieren in de trein zou zetten. Toen ik tevreden was heb ik een foto genomen met mijn telefoon zodat ik later de dieren op dezelfde manier in de trein kon zetten.
Het viel me op dat toen ik mijn rijtuigen achter elkaar legde, de daken overlapte. Het verbindingsstukje tussen de treinen was te kort. Ik heb toen van een stukje zwart karton een dunne strip op maakt geknipt, het verbindingsstukje van de trein geknipt en de dunne strip er voor in de plaats geplakt.
En toen maakte ik een fout, ik lijmde de trein in elkaar. Dit was geen goed idee, het maakte de trein niet makkelijk handelbaar. Dus als je net zo’n soort trein als dit wilt maken, lijm hem dan pas in elkaar op je achtergrond.
Nadat ik de dieren in de trein gelijmd had heb ik de trein opzij gelegd.

trein met dieren
Ik heb met mijn Joy Crafts Die set 2 wolken uit gestanst, deze worden mijn stoom wolken, de derde wolk heb ik niet helemaal uit gestanst. Ik heb mijn snijplaat niet tot het eind van de stans gelegd omdat ik  het einde wilde laten lijken alsof de stoom net uit de locomotief kwam. Het laatste stukje heb ik getekend en met mijn schaar uitgeknipt. Daarna heb ik met een alfabet stempel set de woorden Hiep Hiep Hoera erop gestempeld.

Ik had een ballon nodig die paste bij de dieren, ik vond hem in mijn TH Mini Bird Crazy & Things stamp set. Ik heb de ballon op een afval stukje Bristol Smooth paper gestempeld en ingekleurd met mijn Zig marker.
Daarna ben ik door mijn stansen gegaan om te kijken naar een cijfer stans die paste op de ballon. Helaas heb ik die niet en heb het cijfer 1 zelf getekend op rood karton en uitgeknipt met een schaar.
Ik heb een Joy Crafts Alfabet stans en geel karton gebruikt om de naam van de jarige uit te stansen waarna ik de letters op de rijtuigen geplakt heb.

Tijd om mijn achtergrond te maken.
Ik heb een oplegkaart gesneden zo groot als ik nodig had om de complete trein er op te doen en dan ook nog een gedeelte voor en achter over te hebben, Ik ben helaas vergeten de juiste maat op te schrijven.
Ik heb met een stencil die ik een poosje geleden al gemaakt had met een Leane Creatief stans set en Distress Inkt Tumbled Glass de lucht gemaakt.
Met verschillende kleuren groen potlood heb ik bosjes gemaakt, deze hoeven niet perfect te zijn want de trein komt er voor het grootste gedeelte voor.
Om de rails te maken heb ik een strip bruingrijs karton gebruikt waar ik wat Distress Metallic Stain Brushed Pewter op sommige plaatsen aan de bovenzijde op heb gesmeerd. Voor de bielzen eronder heb ik een strook bruin karton in kleine stukjes geknipt. Hierna heb ik de rails en bielzen op de oplegkaart geplakt.
Met een grijs en bruin kleurpotlood heb ik wat kiezels en de grond onder de rails gekleurd.
Ik heb drie bomen gestanst met een Marianne Design stans set. Met een donkerder groen potlood heb ik wat kleur aan gebracht in het groen van de boom om zo de illusie van dimensie te wekken. Met een bruin potlood heb ik wat schaduw op de boomstam aangebracht.
Toen dit klaar was heb ik met 0.5 mm. foam tape achter het groen van de boom en wat lijm op de boomstam (geen foam tape) de bomen op de achtergrond geplakt. Op deze manier komt het groen van de bomen iets naar voren ten opzichte van de boomstam.

Achtergrond
Om mijn kaart af te maken heb ik de oplegkaart op een gevouwen basiskaart geplakt.
De trein op de achtergrond geplakt met 0.5 mm. foam tape achter de wielen en 1 mm. achter de rijtuigen. Er op lettende dat ik geen foam tape op plekken deed die op de bladeren van de bomen zouden komen. Deze had ik al verhoogd opgeplakt en dan zou dat stuk trein hoger komen dan de rest van de trein.
Met 1 mm. foam tape heb ik de ballon op zijn plaats in de lucht geplakt nadat ik een stukje draad eraan had gemaakt op zo’n manier dat ik de draad ook kon vastmaken aan de slurf van de olifant.
En zo was mijn kaart klaar maar…..hij paste niet in een standaard envelop.

kaart
Ik ben door mijn scrapbook design papier gegaan om een vel te zoeken dat groot genoeg was om de envelop uit 1 stuk te maken. Ik vond een schattig blauw-wit ruitje. Ik besloot ook de envelop nog te decoreren.
Hiervoor heb ik de Marianne Design Balloon Die gebruikt en heb de ballon uit 5 verschillende kleuren karton gestanst. Daarna heb ik ze met 0,5 mm. foam tape op de envelop geplakt.
En zo is mijn verjaardagstrein met envelop klaar om te vertrekken.

De gebruikte materialen staan onder de foto en als je vragen hebt aarzel niet om ze te stellen.

Envelop
Gebruikte materialen

Verschillende kleuren karton (restjes) voor het stansen
Neenah Classic Crest Cardstock voor de opleg- en gevouwen basiskaart
Marianne Design Die set LR0308 Train
Distress Inkt Black Soot
Edding Silver gel pen
Marianne Design Knipvel  AK0043 Eline’s Cuddly Babies I
Marianne Design Knipvel  AK0044 Eline’s Cuddly Babies 2
Joy Crafts Die set 6002-0199 Clouds
Crealies Bits & Pieces Stamp sets 501 – 503 -504, allen letter stempels
Tim Holtz Mini Bird Crazy & Things stamp set
Canson Bristol Smooth karton
Zig CCRB marker 051 Lemon Yellow
Joy Crafts Die  6002-0140 Alphabet & Numbers 2
Leane Creatief Lea’bilitie 459012 Houses ( voor het lucht stencil)
Distress Inkt Tumbled Glass
Faber Castell Polychromos potloden
Distress Metallic Stain Brushed Pewter
Marianne Design Die Col1383 Village decoration set 2
Scrapbook Design Papier
Marianne Design Die PP1401 MD Heart Balloon


3 maart 2019

Voltooide kaart The Daily Marker Challenge

Zoals gisteren beloofd hierbij de kaart die ik afgemaakt heb.
Na het stempelen en inkleuren, heb ik het woord “hoera” met mijn Marianne Design Alfabet Dies uitgestanst. Er op lettende dat de kleine delen uit de letters bewaard bleven omdat deze later in de letters terug gelijmd worden.
Hierna heb ik dezelfde letters nog 3x uit karton gestanst en ze op elkaar gelijmd tot een stapeltje met de letters uit de oplegkaart bovenop.
Mijn oplegkaart heb ik op een blauw metallic basiskaart geplakt, hierna heb ik de letters op de juiste plaats op de kaart geplakt.
Op dat moment vond ik de kaart nog niet af, maar kon niets vinden wat bij de kleine afbeeldingen paste.
Na rondgekeken en nagedacht te hebben bedacht ik me dat mijn gel pennen uitkomst konden bieden. Ik heb verschillende soorten en de 3D roller was het juiste antwoord.
Ik gebruikte dezelfde kleuren als met mijn Zig markers en maakte een all-over patroon van drie kleine dotjes. En net als met mijn stempels ben ik ook met mijn dotjes van het papier afgegaan zodat het lijkt alsof het patroon doorloopt.
En daarmee maakte ik mijn kaart af, een simpele maar vrolijke kaart voor een verjaardag.

De gebruikte materialen staan onder de foto en als je vragen hebt aarzel niet om ze te stellen.

Kaart

Gebruikte materialen

WaterArt paper Kippers Hobby
Docrafts Forever Friends Stamp set Black & Gold
Stazon Inkt Jet Black
Zig Clean Color Real Brush Markers, wil je een lijst met gebruikte kleuren
ontvangen geef dit dan even aan in je commentaar.
Marianne Design Collectables Die Alphabet Col1449
Restje  Off White karton
Joy Crafts Metallic cardstock Blue
Sakura Glaze 3D Roller pens


2 maart 2019

Laatste dag The Daily Marker Challenge

Het is de laatste dag van  The Daily Marker Coloring Challenge en ik ben blij dat ik op tijd klaar ben met mijn kleurwerk.
Ik heb verschillende kleine stempels van een Forever Friends stempelset gebruikt om een achtergrond
te maken. Ik heb ze gekleurd met mijn Zig markers. Het wordt een verjaardagskaart.
Ik maak de oplegkaart af door met een stans het woord “hoera” te stansen om hem vervolgens op een blauwe basiskaart te plakken.
Ik hoop dat van het weekend te doen en hem op zondagavond te posten.

Ik wil Kathy Racoosin, The Daily Marker, bedanken voor het organiseren van dit geweldige evenement voor de 12de keer en hoop dat ze het later in het jaar nogmaals zal doen.
Tevens wil ik de Good Will Ambassadors bedanken voor hun werk en ondersteuning.

De gebruikte materialen staan onder de foto en als je vragen hebt aarzel niet om ze te stellen.

oplegkaart
Gebruikte materialen

WaterArt paper Kippers Hobby
Zig Clean Color Real Brush Markers, wil je een lijst met gebruikte kleuren
ontvangen geef dit dan even aan in je commentaar.
Docrafts Forever Friends Stamp set Black & Gold


22 februari 2019

The Daily Marker Challenge Day 22

Ik heb mijn Kit and Clowder Juli 2018 kleurklas afgemaakt die ik gestart was voor  The Daily Marker Coloring Challenge. Het was veel werk maar met elke dag een beetje kleuren was het toch sneller klaar dan ik gedacht had. En ik ben zo blij met het resultaat, het is altijd geweldig om te zien hoe iets groeit onder je handen en het wordt zoals je in gedachten had.
Voor mij was de uitdaging het zelf tekenen van bepaalde onderdelen van deze afbeelding, het rotsmuurtje en het struikgewas/gebladerte op de achtergrond. Dit is niet noodzakelijk omdat er ook een afbeelding bij is waar deze onderdelen al in getekend zijn. En het inkleuren van het zwarte pak, iets zwart kleuren is niet zo makkelijk als het lijkt.
De gebruikte materialen staan onder de foto en als je vragen hebt aarzel niet om ze te stellen.

K & C class Juli 2018 2

Gebruikte materialen

Faber Castell Polychromos Pencils
Canson Bristol Smooth Cardstock
Kit and Clowder Class July 2018
Image You and Me by Tiddlyinks


8 februari 2019

The Daily Marker Challenge Day 8

Voor The Daily Marker Coloring Challenge ben ik aan het kleuren met mijn Faber Castell Polychromos potloden. Ook al is kleuren met potloden tijdrovend, ik heb er altijd veel plezier in.
In plaats van karton met een textuur (tooth), wat het makkelijker maakt om lagen te kleuren en blenden, ben ik op glad karton aan het werk. Ik wilde dit uitproberen en ik moet zeggen dat het best bevalt. Je moet alleen wel voorzichtig zijn met de druk op je potlood. Het beste is een hele lichte druk op je potlood,het potlood meer naar het eind dan de punt vast te houden en hem in zo’n hoek gebruiken dat je niet alleen met je punt kleurt. Op deze manier is het niet moeilijk om lagen te kleuren.

potlood
Ik hoop volgende week tijd te vinden om deze afbeelding af te maken.
Voor degene die denken dat ik  de ruimte achter en naast het meisje vergeten ben te kleuren, hier teken en kleur ik een sluier en het is makkelijker om die eerst te doen.
De gebruikte materialen staan onder de foto.

half af

 


1 februari 2019

The Daily Marker Challenge Dag 1

Ik doe mee met The Daily Marker Coloring Challenge, elke keer weer met veel plezier!
Ik zal niet elk klein stukje die ik gekleurd heb posten, meestal kleur ik 10 tot 30 minuten per keer.
Ik kleur de afbeelding die hieronder staat met mijn Polychromos potloden. Kleuren met potlood neemt behoorlijk wat tijd in beslag, daarom laat ik niet elke dag zien wat ik gedaan heb.
De afbeelding is van Tiddlyinks en ik volg de Kit and Clowder Class van July 2018 om te kleuren.

blanc

 


1 februari 2019

The 30 Day Coloring Challenge!

The 30 Day Coloring Challenge is terug! I doe mee en jij ?
Klik op een van de onderstaande linken voor alle informatie:
https://www.thedailymarker.com/2019/01/the-30-day-coloring-challenge-february-2019/

https://www.facebook.com/groups/201290420294581/

https://www.instagram.com/kathyrac/

Veel plezier!

challenge_graphic_feb_19_16x24-copy


27 januari 2019

Pop-Up Flowers

De eerste week van januari was Rina Krupsky te gast bij Jennifer McGuire.
Onmiddellijk toen ik de kaart zag, wist ik dat dit de kaart voor een vriendin’s verjaardag zou worden.
De link naar de blogpost en video vindt je onderaan deze tekst.
Op de foto’s zijn enkele plekken vervaagd wegens privacy redenen.

Ik wist ook gelijk dat ik de kaart wilde maken in de Pantone Kleur van het jaar 2019 Living Coral.
Ik ging op zoek in mijn voorraad papier naar papier in die kleurstelling en vond de mooie achtergrond vellen van Nellie Snellen.
Van deze vellen sneed ik 7 stukken van 10 x 10 cm (ongeveer 4” x 4“).
Met een stempel van Crealies en Distress Oxide heb ik het hart van de bloem gestempeld. Hiervoor heb ik mijn Tim Holz Stamping Platform gebruikt. Deze heb ik gebruikt zodat ik maar eenmaal mijn stempel op de juiste plaats hoef te bevestigen en dan alle papiertjes achter elkaar door kan stempelen. Achteraf was ik heel blij dat ik dit gedaan had want nadat enkele papiertjes droog waren zag ik dat ze nogmaals gestempeld moesten worden om de kleur wat donkerder te maken. Ik heb zelfs met een kwastje en Distress Oxide het midden nog iets donkerder gemaakt.
Hierna heb ik de papiertjes opzij gelegd om goed te drogen.

bloempapiertjes

Ik kon geen stempel vinden die goed was voor hetgeen ik in mijn hoofd had, dus besloot ik ze zelf te maken.
Ik heb Eva foam gebruikt, dit is een hobby foam, dubbelzijdig klevende folie en een stans.
Ik heb een stuk dubbelzijdig klevend folie op het foam aangebracht en op de andere kant de stans gelegd en door mijn stansmachine gehaald. Hierna het tweede beschermlaagje van de folie afgehaald en de stans op een stukje acetaat geplakt. Bij het uitproberen merkte ik dat het foam veel te dun was.
Ik besloot nog twee lagen op dezelfde manier uit te stansen ( twee lagen te gelijk werkt niet)  en heb mijn foam stempel die ik uitgeprobeerd had schoongemaakt met een babydoekje. Dat ging niet moeilijk omdat ik Distress Inkt had gebruikt.
Daarna heb ik beide lagen op mijn eerste laag geplakt en was mijn stempel klaar voor gebruik.
Omdat ik het ook leuk vind om een tegengestelde stempel te hebben, heb ik het hele proces herhaald met het enige verschil dat ik nu gestanst heb met de zelfklevende folie laag bovenop.
Om te stempelen kun je je acetaat op een acryl blok plakken met schilderstape.
Na gebruik de stempel schoonmaken voor als je hem later nog eens wilt gebruiken. Wel altijd even van te voren uitproberen als je een andere kleur gaat gebruiken of hij goed schoon is.

stempel 1

Ik begon met mijn oplegkaart te maken van wit Neenah karton, 10 x 14,3 cm., een Joy Crafts stencil en Distress Oxide Abandoned Coral. Ik heb de stencil in verschillende hoeken neergelegd met ruimte ertussen zodat ik geen volle achtergrond zou krijgen. De Oxide geeft een zachte look zodat ik hier overheen kon stempelen met mijn zelfgemaakte stempels en Distress Ink Abandoned Coral, die helderder maar wel dezelfde kleur is.
Hierna stempelde ik met een Marianne Design stempel Een fijne dag in de hoek.
De oplegkaart heb ik toen opzij gelegd om goed te drogen.

Ondertussen heb ik een basiskaart gesneden (gevouwen 14.8 x 10.5 cm) van Turquoise glanskarton met een witte achterkant en heb hetzelfde stencil aan de binnenzijde gebruikt maar ditmaal met Distress Oxide Peacock Feathers.
In de bovenhoek heb ik Gefeliciteerd gestempeld. Ook deze opzij gelegd om even goed te drogen.

Tijd om het boeket bloemen te maken, ik heb de papiertjes die ik eerder gemaakt heb, gevouwen, geknipt en gelijmd zoals Rina in haar video laat zien.
En het boeket in de basiskaart geplakt.

open kaart

Hierna de oplegkaart op mijn basiskaart geplakt en deze afgemaakt met pareltjes en pailletten.
En zo is de kaart af.

Maar ik was zo lekker bezig dat ik meer wilde maken en besloot ook de envelop te stencilen zodat hij bij de kaart zou passen. Ik deed dit met Distress Oxide Abandoned Coral en na het drogen heb ik er Distress Glaze overheen gedaan om de inkt watervast te maken zodat de envelop niet geruïneerd zou worden als het zou regenen.

En dit is de complete kaart met envelop.
Gebruikte materialen staan onder de foto.

kaart met envelop
Gebruikte materialen

https://www.jennifermcguireink.com/2019/01/guest-artist-rina-krupsky-with-pop-up-floral-card.html  

I used the following Nellie Snellen Background Papers, they are double sided and I used both sides.
Neva044 Salmon Flowers 2
Neva043 Salmon RetroNeva042 Salmon Dahlia
Crealies Bits & Pieces 29 Stamp set Sunburst
Distress Oxide Peacock Feathers
Eva Foam, Craft foam 1 mm.
Double sided adhesive sheets
Marianne Design Creatables LR Branch Garden to make the stamp
Distress Oxide Abandoned Coral
Distress Ink Abandoned Coral
Neenah Classic Crest solar white cardstock
Joy Crafts Stencil 6002/0608  Swirl A6
Metallic cardstock Turquoise this is white inside, brand unknown
Marianne Design Stamp CS0917 Gefeliciteerd (Dutch for Congratulations)
Little Things from Lucy’s cards Snowfall
Joy Crafts Decorative Pearls 6020/0008
Distress Micro Glaze


15 januari 2019

New Year New Home

Eind van het afgelopen jaar ontvingen we van een lief stel vrienden een kaart met Nieuwjaars wensen en het bericht dat ze een huis hadden gekocht en inmiddels verhuisd waren.
Hierop heb ik een Nieuwe Woning kaart gemaakt in Nieuwjaars stijl.

Ik begon met het blenden van verschillende kleuren Distress inkt om een nachtlucht te maken.
Na wat spetters water erop gedaan te hebben heb ik de oplegkaart opzij gelegd om te drogen.

Onderhand heb ik 4 huizen gestanst uit zwart karton met een Leane de Graaf Lea’bilitie Die.
Na het stansen heb ik de huizen ge-embost waarbij ik de 4e op de verkeerde kant van de mal gelegd heb om te embossen. Zo krijg ik een tegengesteld huis die aan het eind van het huizenblok komt.
Van 2 huizen heb ik de schoorsteen afgeknipt, deze 2 komen in het midden van het blok, hierna heb ik de 4 huizen met een kleine strip zwart karton aan de achterzijde aan elkaar gemaakt op zo’n manier dat het 1 huizenrij vormde.
Hierna heb ik een strook zwart achter de daken geplakt zodanig dat het 1 dak werd.
Door het plaatsen van licht geel karton achter een van de huizen, wordt deze verlicht en verwijst deze naar hun nieuwe huis.

Om de kaart af te maken heb ik met stempels, goud embossingpoeder en een beetje rood erdoor vuurwerk gemaakt. Met een gouden gel pen heb ik het vuurwerk wat realistischer gemaakt.

Ik heb de opleg op een witte basiskaart geplakt, de huizenrij met 0,5 mm. foamtape erop gezet en het geheel afgemaakt met 2019 in stickers.
En dit is de kaart voor hun nieuwe woning.

De gebruikte materialen staan onder de foto.

nieuwe woning

Gebruikte materialen

Papicolor wit en zwart karton
Een restje geel karton
Distress Inkt Faded Jeans, Wilted Violet, Salty Ocean and Black Soot
Leane de Graaf Lea’bilitie Dies 459012 Houses
Versamark Ink
Crealies Bits & Piece 29 Sunburst Stamps
Ranger Embossing Powder Super Fine Gold en Red
Starform Cijfer Stickers

 


4 januari 2019

Gelukkig Nieuwjaar

Ik wens jullie allen een gelukkig, gezond, liefdevol en creatief Niewjaar.

 


26 december 2018

Mijn laatste Kerstkaarten/tag

Zoals beloofd mijn laatste Kerstkaarten, ik heb er maar een paar gemaakt dit jaar en heb niet de tijd gehad om ze te posten, doordat mijn gezondheidsproblemen opspeelde was dit niet mogelijk.

Onder de foto’s vindt je een korte beschrijving. Indien je iets specifieks wilt weten of als je wilt weten wat ik gebruikt heb, aarzel dan niet om het te vragen. Je krijgt altijd antwoord.

MD stempels
Deze vier kaarten heb ik gemaakt met de Marianne Design Stamp set, CS0880 Christmas Around the World. Ik heb de stempels ge-embost met embossingpoeder en de heat tool, uitgeknipt of een passende stans gebruikt. Er zijn geen stansen voor beschikbaar. De kersthangers naast de gestempelde zijn op dezelfde wijze gemaakt.
De gestempelde tekst zijn Kerstwensen in verschillende talen.

 

tag2
Deze tag is gemaakt met Sizzix 658526 Labels Elise Big Die, die ik twee keer uit metallic karton heb gestanst. De FindIt Trading Die ADD10069 Reindeer Ornament is ook twee keer gestanst en op elkaar geplakt om meer dimensie te krijgen. Door het ornament iets rond te buigen en met foam tape op te plakken zorgde ik voor nog meer dimensie. Op de tweede tag heb ik mijn Kerstwens geschreven.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De drie kaarten ( slide show) zijn gemaakt met de prachtige Mariann Design Cutting and Embossing Die LR0445 Anja’s Circle XL.
Door simpelweg verschillende kleuren, design papiertjes en ander decoraties te gebruiken lijken de kaarten niet hetzelfde.

Ik weet dat deze kaarten te laat zijn voor dit jaar maar misschien wordt je alvast geïnspireerd voor volgend jaar.


30 november 2018

Leeftijd is maar een getal – The 30 Day Coloring Challenge

Het is alweer de laatste dag van The 30 day Coloring Challenge. Door gezondheidsproblemen kon ik dit keer niet zoveel kleuren als ik gewild had. Maar dagelijks gezellig op het blog geweest, posts gelezen en de kaarten die gemaakt zijn bewonderd. Kathy (The Daily Marker) het was weer geweldig, dank je wel hiervoor en ik hoop volgend jaar een nieuwe Challenge.

Deze keer heb ik een schudkaart gemaakt, een verjaardagskaart voor een vriend.
Vaak is het moeilijk om een kaart voor een man te verzinnen, zeker als je voor deze man al vele jaren een kaart voor zijn verjaardag maakt. Maar een schudkaart heb ik nog nooit gemaakt voor hem.
Ik begon met drie kleuren Distress Oxide en een nummer stencil mijn oplegkaart te maken. Uit dit panel heb ik een hart gestanst, en met de zelfde stans en een maat kleiner uit het nest, heb ik een frame gestanst.
Uit drie kleuren karton heb ik nummers gestanst voor het schudgedeelte.
Het uit gestanste hart heb ik op mijn basiskaart geplakt met hierom heen 2 mm. dik foam tape, dit is het schudgedeelte. Hierin heb ik de nummers gelegd.
Achter de hartvormige opening in mijn oplegkaart heb ik transparant sheet geplakt en heb vervolgens de oplegkaart op mijn basiskaart geplakt zodanig dat het transparante gedeelte het schudgedeelte afsloot.
Om het schudgedeelte af te maken heb ik het frame op het transparante deel geplakt.
De tekst heb ik op mijn computer gemaakt waarna ik het op maat gesneden en op geplakt heb met foam tape om de kaart af te maken.
De gebruikte materialen staan onder de foto.

Leeftijd is maar een getal
Gebruikte materialen

Canson Bristol Smooth Cardstock
Joy Crafts Poly Besa Stencil Numbers
Distress Oxide Candied Apple – Salty Ocean – Black Soot.
Nellie Snellen Multi Frame Die MFD060 Straight Heart
Papicolor Original Cardstock 906
Nellie Snellen Die SD064 Text and Numbers


13 november 2018

Delfts Blue in the snow – The 30 Day Coloring Challenge

Delfts Blauw in de sneeuw

Hoewel ik de afbeeldingen op deze kaart niet heb ingekleurd, heb ik hem gemaakt met The 30 Day Coloring Challenge in gedachten, omdat ik elke dag een beetje “me-time” nam om hem te maken!

Delfts Blauw is een beroemd blauw en wit aardewerk gemaakt in en rond Delft in Nederland. De meest bloeiende productieperiode is ongeveer 1640-1740, maar Delfts blauw wordt nog steeds geproduceerd. Waarom zeg ik dit? Ik ben Nederlands en heb een kerstkaart gemaakt in blauw en wit, met Delfts Blauw in gedachten.

Ik heb een aantal stempels gebruikt van verschillende merken om mijn winterscene te maken.
Ik ben begonnen met het stempelen van het schaatsende paartje van Marianne Design. Ik stempelde het paartje nogmaals ditmaal op een stukje afval papier om een masker te maken zodat ik het hekje ( Viva Decor) op de oplegkaart kon stempelen.
Hierna heb ik een van de bomen aan de linkerkant gestempeld en ook weer een op afval papier om de boom te maskeren zodat ik de tweede boom erachter kon stempelen. Dit heb ik allemaal een paar uur laten drogen omdat ik met Distress Inkt gestempeld heb en ik sneeuw wilde toevoegen.
Alle “sneeuw” die ik heb zijn op waterbasis, kijk dus voordat je sneeuw gaat gebruiken eerst op welke basis hij is en als je aan het stempelen bent met inkt op waterbasis of die reageert op water (wat de meeste dye inkten zijn/doen) zorg dan dat je inkt heel goed droog is voordat je met sneeuw gaat werken anders kan de inkt door de sneeuw heen “bloeden”.
Ik heb mijn sneeuw op mijn oplegkaart aangebracht en toen het nog vochtig was een heel klein beetje extra glitter erop gedaan. Dit heb ik gedaan door wat glitter van mijn hand in de lucht te blazen ( niet in mijn kamer LOL maar buiten) en de kaart onder de vallende glitter te houden. Zo krijg je een klein beetje extra glitter, een klein beetje is genoeg want er zit al glitter in de sneeuw als je hem koopt.
Hierna heb ik wat Aqua Shimmer op het gebied waar het ijs is gedaan, om dit ook glans te geven.

Ik wilde op mijn oplegkaart vallende sneeuw maken met mijn sneeuwstencil, maar waar mijn stencil hoort te zijn was hij niet. Ik heb mijn hobbykamer (dan ben ik blij dat hij klein is) ondersteboven gehaald maar de stencil was en bleef weg.
Na een aantal kleine dingen die ik allemaal nog doen moest kwam ik terug in mijn hobbykamer in de hoop dat ik het stencil zou vinden in mijn dochters stencil map, helaas, nog steeds niet gevonden.
Omdat ik de oplegkaart af wilde maken om hem een nacht te laten drogen heb ik Acryl verf gepakt en heb er wat van op een acryl stempel block  gedaan samen met wat water en Perfect Pearls. Ik heb een klein smal penseel gebruikt waar ik een beetje verf mee opgenomen heb. Hierna heb ik boven de kaart zachtjes op mijn penseel getikt. Op deze manier kreeg ik niet alleen kleine spetters i.p.v. grote of druppels maar had ik ook de hoeveelheid beter in de hand, ik wilde maar een klein beetje sneeuw hebben om de achtergrond net wat interessanter te maken. De gezichten van het jongetje en meisje heb ik gemaskeerd. als je dit niet doet dan zul je altijd zien dat er een spetter op een plek komt waar je hem niet wilt, b.v. op een oog. Dus maskeren is het antwoord.

De volgende dag was alles droog en heb ik mijn oplegkaart op een blauwe kaart geplakt met foam tape voor dimensie en is eindelijk mijn eerst Winter/Kerstkaart klaar.

De gebruikte materialen staan onder de foto’s.
De  2e foto toont de glitter en glans op de kaart.

Delfts Blauw

Delfts Blauw2
Gebruikte materialen

Canson Bristol Smooth Cardstock
Distress Ink Blueprint Sketch
Marianne Design Cling Stamp Set CS0906 Happy Winter
Studio Light Stamp Set 120 Sweet Winter Season
Viva Decor Weinachts Landschaft Stempel set (Kerst Landschap)
Marianne Design Stamp Set EC0138 Eline’s Sentiments
Aleene’s Glitter Snow
Ultra Fine Glitter (merk onbekend)
Acrylic paint with Ranger Perfect Pearls
Papicolor Original Karton 936
1mm. Foam tape


4 november 2018

The 30 Day Coloring Challenge 

challenge_graphic_nov_18_16x24
Ik doe mee met de 30 Day Coloring Challenge die 1 november gestart is.
Dit is niet de eerste keer dat ik mee doe en ik geniet er altijd weer van. Ik zal in het kort vertellen waar het om gaat: het gaat allemaal om een beetje tijd voor jezelf, me-time. 10/15 minuten per dag voor jezelf en je hobby, om bij te komen, even te relaxen en plezier te hebben. Er is niets wat moet, alles is goed. Je kunt er alles over lezen op het blog van The Daily Marker, hierbij de link naar de pagina:
https://www.thedailymarker.com/2018/10/the-30-day-coloring-challenge-is-bacckkkk/

Ik kleur geen afbeelding per dag, soms post ik een gedeeltelijk gekleurde afbeelding, een afbeelding die klaar is of de kaart die ik gemaakt heb. Dus ik zal niet elke dag iets posten maar ik lees en geef wel altijd commentaar bij de dagelijkse blogposts op de Daily Marker site.
Ik dacht dat dit wel een goed moment was om een start te maken met mijn Kerstkaarten.
Vroeger maakten ik altijd een hele stapel kaarten, voor iedereen die ik een kaart stuurden, maar tegenwoordig maak ik alleen nog maar kaarten voor degene waarvan ik weet dat ze het appreciëren om een zelfgemaakte kaart en al het werk dat er in zit, te krijgen. Voor de andere koop ik kaarten.

Ik ben inmiddels met een kaart begonnen, maar de achtergrond wilde  niet lukken zoals ik hem in mijn hoofd had en vergt dus wat meer tijd dan ik dacht. Ik hoop dat jullie dus nog wat geduld met me hebben en ik hoop snel mijn eerst Kerstkaart te posten.

 


30 oktober 2018

Mr. Pumpkin Scarecrow

klaar
Geïnspireerd door de pompoenen op een Herfst Art Journal pagina van Vicky Papaioannou en een geweldige digitale afbeelding gemaakt door Mariola Budek heb ik eindelijk mijn eerst Art Journal pagina ooit gemaakt.
Ik heb alles rustig gehouden en het is meer een scène pagina geworden dan een mixed media pagina maar hij is helemaal geworden zoals ik in mijn hoofd had.
Ik ben begonnen met een pagina uit mijn journal te halen omdat het de eerste keer was dat ik in dit journal werkte en ik niet wist hoe mijn kleurpotloden zouden blenden op dit paper en ik wist nog niet precies wat ik met de afbeelding wilde doen.
Nadat ik mijn afbeelding gekleurd heb, kleuren en blenden ging niet moeilijk op dit papier, besloot ik dat ik de afbeelding zou uitknippen.
Door het hoofd van de vogelverschrikker als voorbeeld te gebruiken tekende ik 2 pompoenen die ik ook met mijn kleurpotloden gekleurd heb.
De achtergrond heb ik geblend met verschillende kleuren Distress Oxide Inkt, in gedachten houdend dat ik mijn vogelverschrikker in een “maisveld” wilde zetten en op de andere pagina een hek wilde zetten.
Water gemengd met Distress Oxides gebruikt om spetters op de voorgrond te maken.
Ik besloot dat ik op het hek ook nog een kraai wilde, hiervoor heb ik er een gespiegeld uitgeprint evenals nog wat stenen die ik nodig had voor de voorgrond op de ondergrond.
Met designpapier, inkt ( om de papier kleuren bijpassender te maken) en een stans heb ik mijn “maisveld” gemaakt.
Om de hoek op de linkerpagina interessanter te maken heb ik in het groen meer geel en wat rood aangebracht en met een tak stempel een boomachtige look gecreëerd. Zie de close-up foto. Toen heb ik wat Distress Oxide Walnut Stain in mijn TH woodgrain embossingfolder gesmeerd, dit is geweldige inkt voor deze technique, en met gekleurd karton door mijn stans machine gedraaid. Hierna heb ik er nog Distress Oxide Vintage Photo overheen gedaan.  Van dit stuk karton heb ik mijn hek gemaakt.
De spijkers heb ik gemaakt door op een aantal zilveren brads met mijn TH Texture Hammer te slaan en daarn heb ik er  TH Alcohol Ink Mixative Copper overheen gedaan. Ook op een van de “pootjes” van een brad, die ik wilde gebruiken als koploze spijker. Deze  heb ik gebruikt in de paal waar de houten plank “los van is geschoten”.
Ik heb alles bevestigd op mijn pagina’s met Tacky glue, 0,5 mm., 1 mm. en 2 mm. foam tape om dimensie op de pagina te creëren.
Ik heb de voorgrond afgemaakt met hier en daar te stempelen en door op sommige stenen Glossy Accents aan te brengen, wat ik ook gebruikt heb voor de ogen van de kraaien.
De gebruikte materialen staan onder de foto’s.
Je kunt de foto’s vergroten door erop te klikken.

Gebruikte materialen:

Ranger Dylusions Large Creative Journal
Mr. Pumpkin Scarecrow, gratis digitala afbeelding van Mariola Budek Art
Faber Castell Polychromos
Ranger Distress Oxides en Distress Ink
Joy Crafts Design paper “At the Movies”
Marianne Design Die Creatables LR0150 Branch Forrest
Joy Crafts Stamp set 6410/0067 Silhouette Birds
Tim Holtz Woodgrain Embossing folder
Tim Holtz Texture Hammer
Ranger Tim Holtz Alcohol Ink Mixative Copper
Silver brads
Viva decor stamp Grunge Hintergründe
Ranger Glossy Accents

Advertenties