Dag 17 – 30 Day Coloring Challenge

Klaar met een van de Kit and Clowder maandelijkse klassen, dit was de 2e die ik gevolgd heb en het was op sommige punten een echte uitdaging.
Maar ik ben heel tevreden met het resultaat. Als je denkt dat je wel even met een kleurpotlood aan de slag kan dan heb je het toch mis. Het is meer werk dan je denkt en neem b.v de huid van de Fairy daar worden alleen al 5 kleuren voor gebruikt. Dit om aan te geven dat men het kleuren met kleurpotloden niet moet onderschatten.
Het blenden wordt in dit geval met potloden en dan met name met het witte potlood gedaan. Dit is zwaarder, kost meer tijd en geduld dan met een blending medium zoals reukloze terpentine of baby olie. Het is ook zwaarder omdat het papier waarop je kleurt niet glad is.
Gebruikte materialen staan onder de foto.

Finished with one of the Kit and Clowder monthly classes, this was the second one I did and at some points it was a real challenge.
But I am very satisfied with the result. If you think that you can do this with your pencils in a few moments than you are so wrong, it’s not as easy as it looks. It is a lot more work than most people think, take for example the skin, that alone is done with 5 different colours on such small space. I tell you this because a lot of people underestimate colouring with pencils.
The blending in this image is done all by pencil from dark to light and the lightest colour is white.
Blending like this is harder, cost more time and effort than bleding with a medium like odourless mineral spirits like Gamsol or baby oil. Also because the surface you colour on is not smooth.
You can find the used materials under the image.

Afbeelding 8
Gebruikte materialen/Used materials
https://www.kitandclowder.com/ – Kit and Clowder Monthly Class May 2018
https://www.facebook.com/groups/kitandclowder/
Digital Image from Molly Harrison : https://www.etsy.com/nl/shop/MollyHarrisonArt?ref=l2-shopheader-name
Canson Mi Teinte Pastel White, paper to colour the digital image
Faber Castell Polychromos

Advertenties

2 gedachtes over “Dag 17 – 30 Day Coloring Challenge

  1. Wat ontzettend mooi Henriëtte, geweldig! Kleren en haar zijn ontzettend moeilijk om te kleuren, je hebt dit fantastisch goed gedaan! Ik zou de geleerde technieken toepassen bij het maken van een kaart of zo, dan hoef je de achtergronden niet te doen en de oppervlakte is veel kleiner (punt scherp houden is dan wel belangrijk). Groetjes Heidi

    Like

  2. Hi Heidi, dank je voor je lieve reactie. Ik ben ook inderdaad best wel trots op deze. De wolken lukte niet zoals ik wilde maar een gum en tips van Alyce ( Kit and Clowder) brachten uitkomst.
    Hetgeen ik geleerd heb ga ik zeker toepassen en aangezien ik niet erg van de poppetjes met achtergronden ben zal dat niet echt een punt worden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s